fbpx
יום המשפחה הוא הזדמנות טובה לעסוק בזיקה בין עבודה, ארגונים ומשפחה.

חברות רבות מדגישות את היותן משפחתיות ואף ממתגות זאת בתהליכי הגיוס כחלק ממיתוג המעסיק שלהן.
ברשימת הערכים שלהן מופיע הערך “משפחתיות”, כאחד הערכים המובילים והמשמעותיים.

אולם בתקופה האחרונה ובעיקר עם כניסתו של דור ה-Z לשוק העבודה, מבינים בהרבה ארגונים שלדור החדש של העובדים, ערך המשפחתיות כערך מוביל מתחלף בערכים כמו “יצירתיות”, “חדשנות” ו-“יוזמה” אשר יקדמו מרחב לביטוי, משמעות ומימוש עצמי לעובדים ואשר יעסקו פחות בזיקה המתמשכת של העובד לארגון. 

ערכים חדשים אלו גם יובילו וידגישו את הצורך בהשגת יעדים בעולם העסקי, התחרותי והדינמי כל כך, שכדי להצליח בו נדרשת הובלה ויוזמה משמעותית.

לאור זאת ולאור השתנות עולם העבודה וצרכי העובדים, ארגונים רבים מיישמים תהליך מחודש של בחירת וקביעת הערכים המתאימים להם בעולם ה-VUCA ומגדירים מחדש את טיבה של התרבות הארגונית הרצויה להם, כזו שתתמוך באסטרטגיה וביעדים.

תהליך כזה נתמך פעמים רבות בסקר ארגוני ובתהליך שיתופי, אשר רותם את העובדים ומחבר אותם לערכים הנבחרים לאורם יפעלו מעתה.

יום המשפחה מזכיר לנו גם כי ישראל מדורגת בין המקומות האחרונים לפי ה-OECD במדד האיזון בין עבודה לבית, כלומר גם בין עבודה למשפחה.

העדר האיזון הזה בחברה בישראלית, מקשה מאד על העובדים ופוגע בתפוקות, בשביעות הרצון ממקום העבודה ובמוטיבציה. גם השחיקה הנגרמת מהעבודה מתגברת עקב כך.

על מנת לשפר את המצב, ארגונים רבים “מחשבים מסלול מחדש” ומנסים למצוא פתרונות מותאמים כגון מתן אפשרות חלקית או מלאה לעבודה מהבית, יישום של שעות עבודה גמישות, הגדרת משרות מודלוריות בהיקפים משתנים וגם יישום של שבוע עבודה מקוצר של 4 ימים. 

גם בשירות המדינה מיושם פיילוט בנושא, המתגמל הורים לילדים צעירים על שעות עבודה נוספות המתקיימות מהבית, כחלק מעידוד הסדרי עבודה גמישים והבנת הצורך המתגבר בנושא.

בארגונים בהם יושם הסדר כזה, דווח על שביעות רצון רבה ושיפור משמעותי בתפוקות ובתחושות העובדים ואין ספק כי העשור הבא מביא בפתחו שינויים משמעותיים בתחום זה.

לצורך הצלחת שינוי מסוג זה בארגונכם והתאמתו לאופי הייחודי של הארגון, מוצע לקיים תהליך משתף עם צוות העובדים, תוך בחינת חלופות והעמדת אופציות מותאמות לטיב העבודה, למאפייני התפקידים השונים ולצרכי העובדים.

חשוב גם לוודא ולשמר כחלק מהמהלך את המפגש הבינאישי של העובדים, שיתוף הידע הארגוני והאינטראקציות הארגוניות גם של אלה שיעבדו רוב הזמן מרחוק.

לאחר הגדרת המתווה והאפשרויות הרלוונטיות לכלל סוגי העובדים, חשוב להקדיש מחשבה ומשאבים ליישום של תהליך הטמעה מובנה, זאת, כדי להניח תשתית ארגונית מתאימה.

תשתית כזו תאפשר את הצלחת השינוי, יישום אפקטיבי שלו ובעצם ליצירת סיטואציה של win win לעובדים ולארגון.

חברת “ERA יועצים” תשמח לעמוד לרשותכם בהצלחת והבשלת תהליכים אלה,

יום משפחה שמח!

הכותבת: שירלי בבאי, יועצת ארגונית בכירה ועו”ד.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

Leave a Reply