fbpx

העשור הקודם היה רווי בשינויים דרמטיים ומהפכות בשוק העבודה. בעוד שבשנים האחרונות כשדובר על עולם העבודה העתידי נטו להתמקד בחששות מכניסת האוטומציה והבינה המלאכותית לחיינו, היום ברור שהם חלק בלתי נפרד ושבעשור הנוכחי הבא עלינו לטובה, השינויים יהיו מהירים ותכופים עוד יותר. על פי כלכליסט להלן הטרנדים החמים שישפיעו על עולם העבודה ב-2020:

  1. שימוש בטכנולוגיה לקידום פנים ארגוני ופיתוח קריירה – פיתוח טכנולוגיות לשיפור והנגשת תהליכים פנים ארגוניים כמו קידום, ניוד, הערכות עובדים והדרכות.
  2. פורצים את גבולות המשרד – יש ערעור של מקום העבודה המסורתי החל ממקום פיזי דרך צורת העסקה ועד חיבור עובדים שעובדים במספר מקומות עבודה. תופעה זו מצריכה חשיבה על המשמעויות הנגזרות מכך בניהול העובדים ובתקשורת הארגונית.
  3. חוויית עובד – תפיסת העובד במרכז מובילה לכך שמנהלים נאלצים לתמרן בניהול רב דורי והארגון נדרש ‘להמציא את עצמו מחדש’ כדי לנצח בקרב הטאלנטים בגיוס ושימור עובדים. איזון בית עבודה הוא כבר לא בגדר בונוס אלא תנאי סף בעיני עובדים רבים. דבר נוסף שעובדי דור ה-Z מובילים הוא הדגש על קהילתיות ואחריות תאגידית וגם בתחומים אלו יש יוזמות יפות אשר מפורטות בכתבה המלאה.
  4. גמישות – הצורך והרצון של עובדים באיזון בין העבודה לחייהם הפרטיים ובגמישות מצד מקום העבודה כבר גורמים לארגונים לקצר את שבוע העבודה, לאפשר עבודה מהבית ובאופן כללי לחשוב על פתרונות יצירתיים ולשנות את צורת ההעסקה שכבר לא מתאימה לאפשרויות הטכנולוגיות שקיימות היום.
  5. למידה מתמדת – הוצאה של ארגונים על הכשרת עובדים נמצאת במגמת עלייה וטיפסה מ-1,068 דולר בשנה ב-2008 ל-1,299 דולר בשנת 2018, כך לפי ארגון הניהול האמריקאי. ישנו צורך הולך וגדל לעובדים להמשיך וללמוד לאורך כל הקריירה והפער בכישורים הנדרשים אל מול הקיימים הפכו את הלמידה המתמשכת וההכשרה הארגונית לאחד הפרמטרים החשובים לעובדים בבחירת מקום העבודה.
  6. חוויית מועמד ומיתוג מעסיק – שימת האדם במרכז לא מתמקדת יותר רק בעובדים אלא גם במועמדים. המחסור בטאלנטים וההבנה שהכל נמצא ברשתות החברתיות והמקצועיות מובילה ארגונים להכיר בחשיבות ‘חוויית המועמד’ וכן בצורך למתג ולבדל את עצמן כמעסיקים. פרסונליזציה והתאמה אישית, הצעות המבוססות על תובנות וכלי בינה מלאכותית, מהירות תגובה ואוטומציה והקפדה על נוכחות דיגיטלית בכל הפלטפורמות.

הכותבת: אידית גברמן, יועצת ארגונית.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

Leave a Reply